Можливість співпраці українського «Ощадбанку» з членами НЗФ на Донбасі виключати не можна. Про це розповів економіст Владислав Старинець.

На його думку, інформація про можливу співпрацю деяких відділень «Ощадбанку» з членами НЗФ, поширена деякими ЗМІ, може виявитися як правдивою, так і хибною, повідомляє «From-UA».

«Мені здається, це питання потрібно адресувати слідчим органам - це їх професійні обов'язки», - зазначає експерт.

За словами економіста, дану ситуацію лекго зможе прояснити той, хто володіє відповідною доказовою базою.

«Особисто у мене такої доказової бази немає. Це не мій принцип - стверджувати що-небудь, не маючи на руках платіжок, доказів, прізвищ тощо. Особисто я такими фактами не володію, але й не можу заперечувати протилежне», - говорить Старинець.

Експерт звертає увагу на те, що в українському законодавстві дуже багато «дірок», що дозволяють проводити будь-які напівзаконні операції.

«У нашій країні, де з багатьох питань панує повне свавілля і анархія, гіпотетично можна припустити все, що завгодно. Просто це може бути все заховано в різні перспективні «упаковки», - заявив він.

Нагадаємо, державний «Ощадбанк» заперечує співробітництво своїх відділень з членами НЗФ у Донецькій і Луганській областях.

Згідно із заявою банку, деякі ЗМІ поширили інформацію з посиланням на «очевидців» про здійснення фінансових операцій за участю членів НЗФ в одному з відділень банку в місті Донецьк. Як зазначається, ніякого співробітництва з членами НЗФ з будь-якого приводу керівництвом філії Донецького обласного управління «Ощадбанк» не було і ніколи не буде.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом