Наразі існує високий ризик занесення вірусу геморагічної лихоманки Ебола в Україну, заявив в. о. міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець.

«У нас навчаються 3,5 тис. тільки студентів-медиків, які приїхали із Західної Африки, у нас є 100 тис. моряків, які плавають по всьому світу, у нас понад 2,5 тис. контингент миротворців, які перебувають саме в цьому регіоні. Тому ймовірність того, що вірус потрапить в Україну, дуже висока, як це сталося в Росії, Польщі, Румунії», - сказав Лазоришинець.

За його словами, МОЗ розробило протокол лікування хворих. «Ми працюємо з авіакомпаніями, з прикордонниками, щоб виявити підозрілих пацієнтів та ізолювати їх завчасно», - сказав Лазоришинець, повідомляє «УНІАН».

Він додав, що Одеський протичумний інститут визначений як головний науковий заклад, який має протидіяти вірусу Ебола в разі його потрапляння в Україну.

Як раніше повідомляв ForUm, майже п'ять тисяч людей загинуло у восьми країнах від вірусу геморагічної лихоманки Ебола станом на 4 листопада згідно зі статистикою Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Глава місії Організації Об'єднаних Націй, що займається боротьбою з поширенням лихоманки Ебола, заявив, що у організації недостатньо ресурсів для того, щоб перемогти цю епідемію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом