Прем'єр-міністр Фінляндії Олександр Стубб підкреслив, що термін дії санкцій залежить від того, як Росія поводитиметься надалі.

«Це залежить від самих росіян. Санкції запроваджуються, оскільки вони мають вплив в першу чергу на економіку Росії. В цьому році вона знизиться. Стан російської економіки вкрай тривожний. Однак кажуть, що гроші - один з найкращих мирних посередників. М'яч тепер у росіян. Як довго вони зможуть дивитися на те, що відбувається», - сказав Стубб, повідомляє «УНІАН».

Що стосується фінсько-російських відносин, прем'єр-міністр хоче розрізняти три основних рівні.

«Перший рівень - це міждержавні відносини. При цьому вважаю вкрай важливим підтримувати двосторонні відносини. Так само важливо зберігати єдність лав ЄС. Санкції є жорстким, але ефективним інструментом», - зазначив Стубб.

Другий рівень, сказав він, це ділові стосунки. «На даний момент між фінськими і російськими компаніями немає ніяких великих проблем. Швидше за все, навпаки», - додав прем'єр.

«Третій рівень - важливий, але вкрай делікатний - це наша російськомовна меншина тут, у Фінляндії. Нам у Фінляндії вкрай важливо розрізняти ці три рівні, тому що я, наприклад, останнім часом помічав, що дехто хоче ототожнювати дії російської держави з нашою російськомовною меншістю», - заявив Стубб.

Нагадаємо, державний секретар США Джон Керрі сказав, що майбутнє санкцій щодо Москви залежить від її рішень по Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23