Оборонне відомство США підтверджує дані про дислокацію бойових підрозділів РФ в безпосередній близькості до кордону з Україною, приведених у високому ступені бойової готовності.

Про це заявив представник Пентагону контр-адмірал Джон Кірбі, передає «Укрінформ».

«Ми бачимо присутність батальйонних тактичних груп з високим ступенем боєготовності, російських батальйонних тактичних груп, прямо на кордоні (з Україною. - Ред.) І вони дислокуються близько», - заявив представник Пентагону.

Разом із тим він зазначив, що американська сторона поки не має «незалежних оперативних звітів», які могли б підтвердити інформацію, що російські підрозділи перетнули кордон.

Нагадаємо, 7 листопада офіційний представник Ради національної безпеки та оборони України Анатолій Лисенко заявив, що на територію Луганської області перекинуто понад 30 російських танків, 16 гаубиць і три десятки вантажівок з живою силою та боєприпасами.

Росія заперечує будь-яку участь у конфлікті в Україні. Російська влада неодноразово заявляла, що в Україні воюють тільки добровольці з Росії.

Між тим НАТО відомо про повідомлення з приводу перетинання російськими військами і танками кордону між Росією та Україною, й альянс вивчає ці повідомлення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом