Заступник керівника управління Россільгоспнагляду по республіці Крим і Севастополю Юрій Єпанов заявив, що перешкод для ввезення української продукції на територію Криму не існує.

Він зазначив, що у зв'язку з нестабільністю постачань через поромну переправу через погодні умови, а також щоб уникнути недопущення дефіциту продуктів харчування та підвищення цін уряд півострова звернувся до Россільгоспнагляду з проханням дозволити українським підприємствам, навіть неатестованим, завозити свою продукцію в Крим.

«Сьогодні на кордоні ми пропускаємо всі підприємства України, стежимо за тим, щоб не було перефасовки. Основним пунктом вимоги у нас є можливість огляду автотранспорту та вантажів, які вони перевозять. Тому, якщо везуться з неатестованих підприємств, то доводиться моніторити повністю продукцію», - цитують Єпанова Новини Криму.

При цьому він додав, що на півострів не проходить від 12 до 14% вантажів, які постачаються з України. Чиновник пояснив, що це пов'язано з тим, що підприємці намагаються завезти в Крим більш дешеву продукцію, при цьому питанню якості товару не приділяється належної уваги.

На сьогодні в зв'язку з настанням зимового періоду у Росії виникає проблема постачання Криму продуктами, оскільки єдиний шлях через Керченську протоку не функціонуватиме. У портах Росії і Керчі постійно виникають величезні черги з автомобілів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом