Колишня англо-російська гоночна команда «Маруся» класу машин Формула-1 припиняє виступи та звільняє 200 своїх співробітників.

«Маруся», яка виступала на машинах Ferrari, не візьме участі в Гран-прі Абу-Дабі.

Раніше команда, яка з жовтня перебуває під зовнішнім управлінням, пропустила перегони в США і Бразилії, передає Російська служба Бі-бі-сі

Обтяжена боргами «Маруся» намагалася втриматися на плаву, але «не має стійкої організаційної та фінансової структури для подальшої діяльності», - повідомила британська компанія - кризовий керівник FRP Advisory.

«Маруся» раніше належала російській компанії «Маруся Моторс», яка мала намір випускати гоночні автомобілі, але припинила існування.

Команда розпочала виступи у 2010 році під ім'ям Virgin Racing. У травні 2014 року вона набрала два очки завдяки гонщику Жюлю Б’янкі, який закінчив дев'ятим перегони Гран-Прі Монако. На початку жовтня Б’янкі серйозно постраждав у результаті аварії під час Гран-Прі Японії. Після цього команда змогла виставити тільки одну машину на Гран-Прі Росії 2014 в Сочі. Російський власник команди Андрій Чеглаков вийшов із проекту в жовтні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33