Оціночна місія МВФ приїде в Україну для переговорів з владою та обговорення поточної економічної ситуації 11 листопада, повідомили в представництві фонду в Україні.

Як очікується, місія пробуде в Києві до 25 листопада і за підсумками своєї роботи підготує спеціальну доповідь, яка потім буде розглянута Радою директорів Фонду.

На підставі розгляду Рада може прийняти рішення про виділення нашій країні об'єднаного - третього і четвертого - кредитного траншу обсягом 2,7 млрд дол. у рамках виконання дворічної програми кредитування економіки України з боку МВФ, затвердженої наприкінці квітня поточного року.

«Місія проведе переговори з представниками влади щодо поточної економічної ситуації, прогресу в реалізації програми, а також політики, спрямованої на підтримку макроекономічної та фінансової стабільності і відновлення зростання», - зазначив голова представництва МВФ в Україні Жером Ваше.

При цьому він додав, що дискусії не будуть остаточними і продовжаться відразу ж, як тільки в Україні буде сформовано новий уряд.

Як раніше повідомляв ForUm, у серпні в МВФ заявляли, що прохання Києва про об'єднання третього і четвертого траншів з метою отримання їх Україною у 2014 році задоволене.

Рішення Міжнародного валютного фонду щодо надання Україні чергового траншу в рамках кредиту stand-by може бути прийняте наступного року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59