У Запорізькій області правоохоронці виявили великий цех з виробництва сурогатного алкоголю. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю обласного управління МВС.

Як повідомляється, після отримання оперативної інформації про діяльність підпільного горілчаного заводу працівниками міліції був проведений комплекс оперативно-розшукових заходів. У ході їх було встановлено, що незаконний бізнес організували шестеро мешканців Мелітополя. На «підприємстві» функціонували три цехи.

У ході санкціонованого обшуку було виявлено й вилучено понад 15 тис. пляшок готової горілчаної продукції, понад 4,5 тис. літрів спирту вартістю приблизно 1 млн грн, більше тисячі літрів горілки, підготовленої до розливу, 100 літрів «коньяку», приблизно 40 тис. порожніх пляшок, приблизно 60 тис. етикеток алкогольної продукції, понад 110 тис. фальсифікованих марок акцизного збору, приблизно 60 тис. кришок для пляшок, порошки для виготовлення коньячної продукції, промислове обладнання для виготовлення фальсифікованої продукції.

Остаточну оцінку діяльності зловмисників встановить слідство.

Порушено кримінальну справу за ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів). Організаторів може чекати до десяти років позбавлення волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25