Міжнародний валютний фонд затримує видачу Україні третього траншу, намагаючись стимулювати уряд проводити реформи. Таку думку Forum'у висловив економіст Борис Кушнірук.

«Затримка з третім траншем МВФ пов'язана з бездіяльністю уряду. Він нічого не робить, не скорочує витрати. Єдине, що робить Кабмін, - це друкує гроші. Надруковано вже 130 млрд грн цього року», - сказав Кушнірук.

При цьому експерт зазначив, що НБУ має право відмовитися друкувати гроші, але в Україні йде війна.

«В уряді кажуть: невже НБУ не дасть грошей на наших військових або на військову техніку? Фактично, НБУ змушений друкувати гроші. А уряд не скорочує свої витрати. Кабмін робить якісь речі, за які Арсенію Петровичу хочеться морду набити, і ми розраховуємо, що нас будуть фінансувати. Небажання МВФ давати транш - це спроба змусити український уряд почати реформи. Всі витрати, крім армії та необхідних соціальних розтрат, потрібно скоротити. Державний апарат потрібно скоротити вдвічі. Йдеться про скорочення функцій, а не тільки людей», - вважає він.

Нагадаємо, що представник МВФ Джеррі Райс повідомив, що третій транш Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою кредитування України може затриматися доти, поки не сформується уряд України. Доти оціночна місія фонду не зможе представити керівництву організації огляд з виконання умов для кредиту.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46