У Вінницькій області зареєструвалися 5805 вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей, в окремих регіонах яких проводиться антитерористична операція. Про це повідомляє прес-служба Вінницької обласної державної адміністрації.

«На сьогодні в області проживає 5805 громадян з Донецької та Луганської областей, які офіційно звернулися і зареєструвалися в єдиній базі переміщених громадян», - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби ОДА, з числа переселених громадян за отриманням соціальних виплат і пенсій звернулися 3834 людини, 3108 із них здійснюються виплати.

Разом із тим, згідно з повідомленням, з 2041 переселеної дитини - 284 визначені на навчання у дошкільних навчальних закладах; 190 студентів навчаються у вишах I-IV рівнів акредитації; 38 учнів проходять навчання у професійно-технічних закладах; для 1170 школярів, які тимчасово приїхали і проживають на території області (в сім'ях рідних і близьких), організований шкільний навчальний процес, у тому числі за місцем компактного проживання.

Крім цього в обладміністрації також зазначили, що з 2768 працездатних переселенців у центр зайнятості області звернулося 444 особи, з них 70 - працевлаштовані, 117 - призначено допомогу з безробіття.

У той же час в органи міграційної служби області за наданням різних видів адміністративних послуг звернулися 429 осіб, із них 33 особам відновлено документи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом