Члени незаконних збройних формувань концентрують війська на трьох напрямках, проте їх недостатньо для широкомасштабного наступу на сили антитерористичної операції. Про це керівник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив сьогодні, 7 листопада, на брифінгу в Києві.

На питання, на яких напрямках концентруються війська противника, він зазначив, що «це Дебальцеве, маріупольський напрям і напрямок Станиця Луганська - Щастя».

«Це основні стратегічні об'єкти, які утримуються українськими військовими, і саме там концентруються війська противника, однак говорити про відкритий наступ ми поки не можемо, оскільки зрозуміло, що тих військ, які зараз перебувають на території України, для широкомасштабного наступу не вистачає», - додав Лисенко.

«Згідно з правилами військового мистецтва, атакуючий повинен бути в 4-5 разів сильніший за того, хто обороняється, у НЗФ такої переваги немає, всі переваги зараз на боці українців», - підкреслив прес-секретар РНБО, повідомляє «УНІАН».

Водночас, за його словами, члени НЗФ на дебальцевському, луганському та маріупольському напрямках обстріляли десять населених пунктів.

«На дебальцевському напрямку НЗФ з мінометів і гранатометів обстріляли позиції сил АТО недалеко від н. п. Никишине, Орлово-Іванівка, Чорнухине та Міус», - зазначив він.

Також, за його словами, на луганському напрямку з мінометів і стрілецької зброї НЗФ обстріляли позиції наших сил в районі н. п. Станиця Луганська, Старий Айдар, Сокільники.

Крім того, на маріупольському напрямку НЗФ обстріляли позиції сил АТО біля н. п. Ломакіне, Гранітне і Новоласпа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21
Теги