Проти вступу Польщі до єврозони висловилися 68 відсотків опитаних громадян цієї країни. Про це свідчать опубліковані 6 листопада підсумки опитування, проведеного Інститутом вивчення громадської думки CBOS, повідомляє «Німецька хвиля».

«Якщо б у Польщі відбувся референдум про вступ в єврозону, його результат був би невтішним для прихильників єдиної європейської валюти», - зазначає видання.

Проти приєднання до валютного союзу висловилися 68 відсотків опитаних - більше, ніж коли-небудь. Дати дорогу євро готові лише 24 відсотки респондентів.

Під час опитування, проведеного CBOS у лютому 2014 року, частка противників євро становила 63 відсотки. Вони вважають, що після запровадження єдиної європейської валюти буде встановлено невигідний курс обміну польських злотих на євро, зростуть ціни всередині країни, а Польща позбудеться автономії в грошовій політиці.

Питання про дату вступу Польщі до єврозони залишається відкритим. Щоб відмовитися від національної валюти - злотого, - необхідно більшістю в дві третини депутатів сейму внести зміни до Конституції країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом