Міжнародний валютний фонд може відкласти рішення про видачу Україні третього траншу через невиконання умов. Таку думку висловив ForUm'у екс-міністр економіки, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.

«Був ряд умов. Наприклад, що не будуть красти цю валюту, що Національний банк буде прозорим, що введуть антикорупційні закони, механізм контролю за корупціонерами», - пояснив екс-міністр.

«Вони (МВФ. - Ред.) дивляться, вони ж не наївні. Ми взяли формальні закони, далі - нічого не зробили», - акцентував він.

На думку Ланового, відстрочка рішення МВФ щодо надання Україні третього траншу є способом підштовхування нашої країни до виправлення ситуації в напрямку реального реформування.

Офіційний представник Фонду Джеррі Райс 30 жовтня 2014 повідомив, що рішення Міжнародного валютного фонду про надання Україні чергового траншу в рамках програми stand-by можуть прийняти в 2015 році.

Як раніше повідомляв ForUm, 4 вересня Україна отримала другий транш від МВФ за програмою stand-by у розмірі $1,39 мільярда.

29 серпня Рада директорів Фонду ухвалила рішення про виділення другого траншу в обсязі 1,39 млрд доларів. Крім того, МВФ задовольнив прохання Києва і об'єднав третій і четвертий транші з метою отримання їх Україною в поточному році.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32
Теги