Перешкод для завезення української продукції на територію Криму немає, основними причинами повернення є порушення маркування, правила транспортування і термінів придатності, заявив заступник керівника управління Россільгоспнагляду по Криму і Севастополю Юрій Єпанов.

За його словами, самопроголошений кримський уряд у зв'язку з нестабільністю поставок через поромну переправу через погодні умови, а також щоб уникнути недопущення дефіциту продуктів харчування і підвищення цін звернулося з проханням дозволити українським підприємствам, навіть неатестованим, завозити свою продукцію в Крим.

«Сьогодні на кордоні ми пропускаємо всі підприємства України, стежимо за тим, щоб не було перефасовки. Основним пунктом вимоги у нас є можливість огляду автотранспорту та вантажів, які вони перевозять. Тому, якщо везуться з неатестованих підприємств, то доводиться моніторити повністю продукцію», - наводить слова Єпанова РИА «Новости».

Приміром, з 13 атестованих Россільгоспнаглядом українських підприємств, що виробляють молочну продукцію, у Крим здійснюють постачання 43.

На територію Криму, за словами Єпанова, не проходить від 12% до 14% вантажів, що  поставляються з України, причиною тому - комерційна складова, коли підприємці намагаються завезти в Крим більш дешеву продукцію, щоб отримати більше прибутку, при цьому якості товару не приділяється належної уваги.

Нагадаємо, в кінці жовтня Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляд) не пропустила в Крим з України дві партії української молочної продукції загальною вагою понад 23 тонни.

Також під заборону потрапляли свинина, яловичина, риба.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом