Групи розмінування Збройних сил України за час роботи в зоні проведення антитерористичної операції розмінували більше 10 тисяч вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«За час проведення АТО військовослужбовці розмінували 54 об'єкти місцевої інфраструктури. За даними груп розмінування ЗСУ, які задіяні в проведенні АТО, за період їх роботи виявлено і знищено 10 284 вибухонебезпечних предметів», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прес-службі, за минулу добу знешкоджено саперами 201 вибухонебезпечний предмет.

За даними оборонного відомства, вибухонебезпечні предмети знаходять всюди: у підвалах житлових будинків, адміністративних будівлях, школах і дитячих садках. Також члени незаконних збройних формувань залишають замінованими мости, водні колектори, залізничні полотна і необхідні для життєдіяльності об'єкти інфраструктури.

Як повідомляв ForUm, станом на 15 жовтня піротехнічними підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій України знешкоджено понад 23 тисяч боєприпасів і розміновано близько 1400 га території Луганської та Донецької областей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24