Група американських конгресменів в черговий раз закликала Генерального секретаря НАТО викупити вертольотоносці «Містраль», побудовані Францією для Росії.

«Ми з увагою ставимося до фінансових труднощів, яких може зазнати Франція, якщо справедливо відмовиться від передачі кораблів Росії, і тому знову закликаємо НАТО купити або взяти їх в оренду», - сказано в тексті послання конгресменів генсека Альянсу Єнса Столтенберга, яке цитує видання The Hill, повідомляє РИА «Новости».

В кінці травня конгресмени зверталися з аналогічним проханням до попереднього очільника НАТО Андерса Фог Расмуссена. Як і тоді, серед підписантів послання значаться глава американської делегації при Парламентській асамблеї НАТО Майкл Тернер і член комітету конгресу з зовнішньої політики демократ Еліот Енджел.

Як повідомляв ForUm, раніше російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін заявив, що перший вертольотоносець буде переданий Францією російській стороні 14 листопада.

При цьому прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс заявив 6 листопада, що умов для передачі Росії першого вертольотоносця типу «Містраль» поки не досягнуто.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28