У Південній Кореї за звинуваченням у корупції, засудили сина та двох братів власника затонулого порома «Севоль» Ю Бен Йона. Про це повідомляє Associated Press.

Старший син Ю Бен Йона був засуджений до трьох років позбавлення волі за розкрадання.

Один із братів власника «Севоля» засуджений до двох років в'язниці, інший - отримав умовний строк.

Сам Ю Бен Йон зник відразу після того, як затонув «Севоль». У липні його тіло було знайдене посеред поля на півдні країни. Причини смерті бізнесмена не уточнюються. Імовірно, він помер в середині або на початку червня, пише «Lenta.ru».

За версією слідства, недотримання законів власниками судна стало однією з причин катастрофи «Севоля». Зокрема, як вважає влада, власники порушували правила безпеки, допускаючи перевантаження порома.

Нагадаємо, «Севоль» затонув 16 квітня цього року біля південно-західного узбережжя Корейського півострова. На борту порома було 476 осіб, більшість із них школярі. Загинуло 295 людей. Ще дев'ять пасажирів як і раніше числяться зниклими безвісти. Слідство встановило, що капітан та члени екіпажу переодяглися в цивільне і залишили судно, яке зазнало лиха, одними із перших, не організувавши евакуацію пасажирів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19