Для пошуку виходу з української кризи Євросоюзу необхідно не тільки чинити тиск на Росію, але й шукати шляхи спілкування з нею. Про це заявила новий верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Польщі Гжегожем Схетиною.

«Нам потрібен одночасно натиск на Росію і пошук ефективного каналу спілкування з нею, що призведе до знаходження загального рішення, яке збереже єдність України», - стверджувала вона, відповідаючи на запитання журналістів.

Також, за її словами, «необхідна загальна, координована реакція ЄС і НАТО, яку ми відправляємо на адресу Росії», повідомляє РІА «Новости».

За оцінкою Могеріні, ситуація в Україні розвивається за негативним сценарієм. «Вибори, які відбулися на Донбасі в неділю, не виправляють становище, вони погіршують його. Вони нелегальні і створюють перешкоду на шляху діалогу і пошуку рішення», - вважає вона.

Торкаючись запровадження нових або скасування старих санкцій проти Росії, глава європейської дипломатії нагадала, що ці рішення потребують волі всіх 28 країн - членів ЄС. За словами Могеріні, 17 листопада це питання буде обговорюватися в ході чергового засідання у Брюсселі.

Як раніше повідомляв ForUm, 2 листопада у ЛНР та ДНР пройшли вибори. Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія визнає результати виборів у самопроголошених Донецькій та Луганській народних республіках. Після виборів Москва заявила, що вважає вибори в ДНР і ЛНР такими, що відбулися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

17