Одному з керівників спецпідрозділу «Беркут» оголошено про підозру в причетності до пожежі і вибуху на базі батальйону в лютому поточного року, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

«На підставі результатів експертизи, проведеної спеціалістами Київського НДІ судових експертиз, та з урахуванням матеріалів провадження отримано достатньо даних для винесення повідомлення про підозру одному з керівників БМОП «Беркут», - наголошується в повідомленні.

Його підозрюють в умисному знищенні і пошкодженні чужого майна шляхом підпалу та вибуху, що спричинило загибель двох людей і завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, а також у перевищенні службових повноважень.

Прокуратура спрямувала клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

«Проте, враховуючи, що його місцеперебування невідоме, суд надав дозвіл на його затримання і доставку в суд», - уточнили у відомстві.

Також встановлено, що 16 жовтня поточного року керівництвом ГУМВС України у Львівській області зазначеному керівнику спецбатальйону надано додаткову відпустку, того ж дня він виїхав за межі України. Враховуючи це, слідчими прокуратури підозрюваний оголошений у розшук.

Крім того, прокуратурою Львівської області призначено службову перевірку щодо правомірності надання керівнику львівського «Беркута» додаткової відпустки.

Нагадаємо, пожежа в казармі спецпідрозділу МВС України «Беркут» у Львові стався в ніч на 20 лютого.

Після пожежі в казармі були виявлені тіла двох людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23