Перерахунок голосів в окрузі №79 Запорізької області штучно затягується, оскільки підтверджує перемогу висуванця від трудового колективу Запорізького залізорудного комбінату Олександра Григорчука. За оцінками спостерігачів, таким чином сторона переможеного кандидата екс-регіонала Володимира Бандурова намагається вплинути на результати виборів. Як заявив довірена особа Олександра Григорчука Єгор Семенков, сьогодні під час перерахунку голосів представники кандидата, який програв, прискіпуються до дрібниць, оформляють акти за найдрібнішими випадками, чинять тиск на членів окружвиборчкому.

Зокрема, за його словами, під час засідань комісії оголошуються постійні перерви, а її члени йдуть на наради. Наприклад, як порушення довірені особи Бандурова помітили «галочку» вгорі деяких бюлетенів і вимагали визнати їх недійсними. Як пояснив член комісії № 230041 Сергій Кузнєцов: «Це не галочка, це підпис члена комісії, який видавав бюлетень. Це ні на що не впливає. Галочка не стоїть же навпроти якогось кандидата другим значком», повідомляє «РБК-Україна».

Тим не менше, тільки на одній виборчій дільниці були відкладені вбік 108 бюлетенів із 591, в яких голоси віддані за кандидата, що переміг. «ОВК намагається визнати ці бюлетені недійсними, що суперечить нормам чинного законодавства, - заявив Єгор Семенков, довірена особа Григорчука. - Згідно із законом «Про вибори народних депутатів», недійсними бюлетені можна визнати тільки в разі, якщо в них стоять позначки навпроти прізвищ декількох кандидатів або коли бюлетень зіпсований, якщо на ньому щось написано, намальовано і т. д. Ми спостерігаємо, як ОВК упереджено намагається вкрасти голоси виборців. Ці дії ніяк, крім як шулерськими й абсурдними, не назвеш».

За словами учасників перерахунку голосів, оголошення рішення за цими бюлетенями члени ОВК затягли на декілька годин, але все-таки визнали бюлетені дійсними. Але на цьому інцидент вичерпано не було - одна з коробок з бюлетенями по дільниці № 230036, яку витягли зі сховища, виявилася розкритою. Тим часом, кандидат Бандуров, який програв, продовжує спроби оскаржити результати голосування, не надавши документальних доказів фальсифікацій.

Нагадаємо, початок перерахунку голосів почався зі скандалу. У середу, 5 листопада, вплинути на процес спробували люди, що представилися бійцями «Правого сектору». Кілька сотень молодих людей у камуфляжній формі та масках на шести автобусах приїхали до Василівської райдаміністраціі, де зібралася окружна комісія округу 79. Невідомі погрожували влаштувати «сміттєву люстрацію» і відправляти в зону АТО всіх, хто їм заважатиме. У Запорізькому штабі ПС традиційно заявили, що не причетні до інциденту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

108