У посилці з Америки столичні митники виявили незадекларовані золоті годинники вартістю майже 400 тисяч гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби України.

Згідно з повідомленням відомства під виглядом плеєрів американці пересилали в Україну годинники швейцарських брендів Maurice Lacroix та Tag Heuer.

Зокрема, в двох посилках, відправлених зі США в Запоріжжя, замість задекларованого відправником звукового пристрою і плеєра загальною вартістю 187 дол. США митники виявили дві пари чоловічих годинників з маркуванням Maurice Lacroix Swiss Made Gold 18K 750 Limited Edition і Tag Heuer Calibre 6. Годинники знаходилися у фірмових футлярах і були укомплектовані сертифікатами, гарантією та інструкцією з експлуатації.

Варто зазначити, що корпус, задня кришка і застібка ремінця в годинниках виготовлені зі сплаву золота. Середня ринкова вартість цієї моделі годинника Maurice Lacroix становить близько 254 тисяч гривень, а модель годинника марки Tag Heuer експерти оцінили у майже 140 тисяч гривень.

За фактом порушення митного законодавства Київською міською митницею складено адміністративні протоколи за ст. 473 Митного кодексу України. Годинники вилучено й конфісковано за рішенням суду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127