Служба безпеки України не втручається у виборчий процес. Про це заявив радник глави СБУ Маркіян Лубківський у коментарі з приводу ситуації на ОВК № 59, повідомляє прес-служба СБУ.

«У зв'язку з ситуацією, що склалася із підрахунком голосів на ОВК № 59, хочу відповідально заявити, що Служба безпеки України не втручалася і не втручається у виборчий процес, як і в роботу комісій», - підкреслив він.

Лубківський зазначив, що СБУ дотримувалася принципу 100-відсоткової аполітичності в процесі підготовки та проведення позачергових парламентських виборів, які відбулися 26 жовтня. СБУ у взаємодії з іншими правоохоронними органами ефективно убезпечила процес волевиявлення громадян України, зокрема доставку та зберігання виборчих матеріалів (бюлетенів) і безперебійну роботу сервера ЦВК й усіх сегментів системи «Вибори».

За його словами, присутність співробітників СБУ на ОВК № 59 пов'язана виключно з виконанням доручення ЦВК щодо збереження бюлетенів і невтручання в роботу комп'ютерної системи, інших функцій вони не виконують.

Як раніше повідомляв ForUm, наразі ОВК №59 залишається єдиною в Україні комісією, де ще не підраховані 100% голосів виборців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом