Російська Федерація не бачить доцільності переговорів щодо української кризи в так званому женевському форматі за участю Росії, ЄС, США і України, до чого днями закликав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС Росії.

«Зараз очевидно, що всі ці домовленості (про женевські домовленості, - Ред.) були грубо порушені українською стороною. Замість деескалації Києвом були активізовані на південному сході країни бойові дії з використанням важкої техніки, що призвело до тисяч людських жертв і масштабних руйнувань. Замість реальної конституційної реформи та налагодження діалогу з власним народом були зроблені якісь невиразні кулуарні маневри, які поки не вилилися ні у що, крім порожніх обіцянок», - йдеться в повідомленні.

«Дивлячись на нинішню ситуацію, виникає питання про доцільність повернення до формату, який не приніс очікуваного результату. Чи не краще українській стороні спочатку спробувати виконати те, про що вже домовлялися і що було обіцяно зробити?» - додали в прес-службі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина вважає, що переговори з урегулювання конфлікту в Україні не повинні проходити без участі польських представників, а також Німеччини і Франції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом