Міністерство закордонних справ Білорусі продовжує наполягати на мирному розв’язанні ситуації на сході України з безумовним виконанням Мінських домовленостей, повідомив прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мирончик.

Зокрема, йому було поставлено запитання щодо того, чи є офіційна позиція Білорусі щодо виборів, які пройшли в самопроголошених Донецькій та Луганській народних республіках, і чи визнає Білорусь результати цих виборів.

«Білоруська сторона вважає пріоритетним завдання продовження та якнайшвидшого успішного завершення мирного процесу, старт якому був даний у Мінську, з безумовним виконанням всіма сторонами домовленостей, досягнутих 5 вересня 2014 р.», - відповів Мирончик, повідомляє прес-служба МЗС Білорусі.

Разом із тим він зазначив, що Білорусь ще раз підтверджує «готовність всіляко сприяти тому, щоб мирний процес в Україні став незворотнім і безповоротним».

Як раніше повідомляв ForUm, 2 листопада у ЛНР та ДНР пройшли вибори. Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія визнає результати виборів у самопроголошених Донецькій та Луганській народних республіках. Після виборів Москва заявила, що вважає вибори в ДНР та ЛНР такими, що відбулися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом