Гривні допоможуть реальні економічні реформи та відмова від звички країни жити в борг. Таку думку Forum'у висловив політик, народний депутат України кількох скликань Тарас Чорновіл.

«Гривня залежить від дуже простих й конкретних речей, які називаються торговельний баланс і економічний розвиток країни. Це впливовіше, ніж навіть найдурніші рішення Нацбанку і найнеймовірніші валютні спекуляції, які тільки можуть собі дозволити комерційні банки», - заявив він.

Чорновіл припускає, що курс може становити 15 гривень за долар. «Крути не крути, результат все одно буде негативним. Нам допоможуть тільки реальні економічні реформи, поліпшення торговельного балансу, відхід від постійного життя в борг, а також засудження непродуманих дій», - упевнений він.

У той же час політик наголосив, що подорожчання валюти і знецінення національної валюти б'є по простих людях і вигідне тільки експортерам.

«Тут потрібно розуміти, що заморожені зарплати та пенсії - абсолютна дурість. Це не порятунок фінансово-економічної системи, а вбивство внутрішнього ринку. Активність внутрішнього споживання - це також один із чинників стійкості й твердості національної валюти», - підсумував Чорновіл.
 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом