В Європейській комісії спростовують заяви про гарантії Євросоюзу по оплаті російського газу українською компанією «Нафтогаз України» під час зимового періоду.

«Ви багато чули, що ЄС гарантував оплату. Це неправда», - заявив сьогодні в Брюсселі на конференції, організованій Європейським політичним центром, директор з питань внутрішнього енергетичного ринку Головного директорату «Енергетика» Єврокомісії Клаус-Дітер Борхардт.

Представник ЄК наголосив, що домовленості щодо постачання газу лише включають в себе угоду з Міжнародним валютним фондом.

«Міжнародний валютний фонд повідомив Національний банк України, що він може використовувати свої резерви для оплати газу», - сказав представник Єврокомісії.

Як повідомлялося, 30 жовтня Україна, Росія і ЄС домовилися про постачання газу на період до кінця березня 2015 року. Одним з питань на переговорах, що порушуються Москвою, було питання про гарантії поставок.

Нагадаємо, 31 жовтня Президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу в листі на ім'я Президента України Петра Порошенка закріпив гарантії з боку Єврокомісії на адресу України щодо фінансової підтримки в разі, якщо Росія не виконає свої зобов'язання по ціні на газ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28