Співробітники запорізького Управління по боротьбі з організованою злочинністю ліквідували масштабний канал нелегального постачання зброї в країні із зони антитерористичної операції на сході України. Про це повідомляє прес-служба УБОЗ Міністерства внутрішніх справ України.

«Учасники організованої злочинної групи з транснаціональними та міжрегіональними зв'язками протягом березня-листопада поточного року налагодили канал постачання з зони проведення АТО вогнепальної зброї і боєприпасів, які у подальшому збували в Запорізькій, Одеській, Херсонській, Харківській, Дніпропетровській і Київській областях, а також поставляли в країни ближнього зарубіжжя», - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в прес-службі, правоохоронці провели 56 обшуків у кількох регіонах країни з метою викриття ОЗУ, до якого входили 10 осіб.

«Правоохоронці вилучили арсенал зброї: 5 гранатометів, 4 кулемети Дехтярьова, 15 автоматів Калашникова, пістолет-кулемет SZ-26, 15 гвинтівок Мосіна, обріз мисливської рушниці, пістолет Glock, пістолет Beretta, пістолет Маузер, пістолет ТТ, 3 пістолети Макарова, пістолет Зоракі, револьвер типу Наган калібру 7,62 мм, револьвер (Smith & Wesson) 38 калібру і 124 гранати (РГД, Ф-12, Ф-1 і РГТ). Крім того, вилучено протитанкову міну, 2 кг тротилу, 2 кг гексогену, 28 артилерійських снарядів, 23 великокаліберні снаряди, 3,4 тисячі набоїв до різної зброї, електродетонатори для тротилових шашок, запали до гранат, порох, глушники, снайперські приціли та ін. Також правоохоронці вилучили понад 1 кг марихуани, 13 500 гривень, 2700 доларів США і 320 євро», - розповіли в УБОЗ.





Разом з тим, згідно з повідомленням, правоохоронці задокументували 6 фактів продажу учасниками групи нелегальної зброї, зокрема, 2 автомати АК-47, автомат АКС-74, пістолет-кулемет SZ-26, 8 гранат та майже півсотні патронів різних калібрів.





Слідчим управлінням за матеріалами УБОЗ внесено відомості до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вилучена зброя та боєприпаси направлені на експертизу.



Також працівниками УБОЗ спільно з працівниками Служби безпеки України в Запорізькій області здійснюється перевірка затриманих на предмет їхньої участі в незаконних збройних формуваннях, у тому числі - причетності до діяльності організованих злочинних груп екстремістської і сепаратистської спрямованості, вчинення диверсійних або терористичних дій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

77