Картина пензля французького імпресіоніста Едуарда Мане «Весна» продана в середу на аукціоні Christie's в Нью-Йорку за рекордні $ 65,1 млн.



Це майже вдвічі більше, ніж попередній ціновий рекорд для робіт Мане: у 2010 році на торгах Sotheby's «Автопортрет з палітрою» пішов за $ 33,2 млн.



Спочатку аукціонний дім оцінив дану картину Мане, написану ним у 1881 році, у $ 25-30 млн, передають РІА «Новости».

Ім'я покупця не розголошується. Відомо, що чотири з найбільш дорогих лотів, проданих у середу, пішли клієнтам з Великобританії.

Робота Мане являє собою портрет паризької актриси Жанни Демарсі, який замислювався як алегоричний образ весни. Митець планував створити чотири картини, присвячені всім порам року, однак встиг закінчити лише два - «Весна» і «Осінь». Останнє полотно зберігається в колекції Музею витончених мистецтв у Нансі.

«Весна» більше ста років належала одній родині, останні 20 років портрет виставлявся на правах оренди в Національній галереї мистецтв у Вашингтоні.

Загальний обсяг торгів Сhristie's в середу склав понад $ 165 млн, а з представлених 39 лотів непроданими залишилися лише чотири. Наступного тижня аукціонний дім планує провести традиційні осінні торги післявоєнного і сучасного мистецтва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151