Міліціонери Київської області виявили та вилучили у пасіці 76-річного жителя села Фесюри Білоцерківського району бойові снаряди часів Великої Вітчизняної Війни, повідомили ForUm'у у відділі зв'язків з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ Київської області.

«Дільничний інспектор Білоцерківського міськвідділу міліції, відвідуючи літніх жителів за місцем проживання в селі Фесюри, встановив, що в одному з дворів господар сховав бойові снаряди, які знайшов у себе на городі, коли копав картоплю. В одному з вуликів, що стояли у дворі, правоохоронці виявили заіржавілі гранати Великої Вітчизняної Війни», - сказано в повідомленні.

Сапери вилучили з вулика-схованки 4 запали до гранат, гранату «Ф-1» і 2 гранати «РГД - 42 »часів ВВВ. «Чоловік навіть не усвідомлював погрози підірвати своє господарство і поранити інших людей», - зазначають правоохоронці.

За даним фактом слідчим відділом Білоцерківського МВ ГУМВС України в Київській області відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56