Підприємства сільгоспмашинобудування за три квартали поточного року експортували техніки на суму 1116,2 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«За три квартали 2014 року підприємствами сільгоспмашинобудування виготовлено товарної продукції, виконано ремонтних робіт та надано послуг на суму 2182 млн грн. Крім того, реалізовано продукції на 2335,3 млн грн. Експортовано продукції на суму 1116,2 млн грн, що становить 47,8% обсягів реалізації в цілому по галузі», - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби відомства, на сьогодні в системі інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу України функціонує близько 140 підприємств сільськогосподарського машинобудування.

«Зокрема, до виробництва сільськогосподарської техніки залучено понад 40 підприємств військово-промислового комплексу, а також понад 100 підприємств системи АПК з ремонту та виробництва техніки», - уточнили в Мінагрополітики.

Загалом, згідно з повідомленням, технічні засоби, вузли, агрегати і запасні частини до сільгосптехніки випускають близько 360 підприємств, на яких працює майже 40 тис. працівників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом