Китай направить поняд тисячу медичних працівників та експертів в Західну Африку для надання допомоги в боротьбі з епідемією вірусу Ебола (ХВВЕ). Таке рішення було прийнято на засіданні Державного комітету у справах охорони здоров'я і планового дітонародження КНР у середу.

Першу групу з 12 медиків буде відряджено 9 жовтня в Сьєрра-Леоне. За даними відомства, до кінця року планується направити ще дві групи фахівців з тестування на наявність вірусу з Центру з контролю і профілактики захворювань КНР, а також групу експертів для координації роботи з надання допомоги хворим. Наразі у Гвінеї, Ліберії та Сьєрра-Леоне, на які припадає переважна кількість жертв хвороби, викликаної вірусом, продовжують працювати 134 китайських працівники, повідомляє «ТАСС».

Медики допомагатимуть навчанню місцевих лікарів, представників громадськості, студентів і добровольців у цих країнах. Програма, як очікується, охопить 10 тис. осіб.

Китайський уряд також планує виділити цим трьом країнам і міжнародним організаціям ще 500 млн юанів ($81,3 млн) на боротьбу з вірусом. За останні два місяці Китай вже виділив їм понад 300 млн юанів (приблизно $50 млн), а також направив гуманітарну допомогу - ліки та медичне обладнання. КНР також надасть сприяння в будівництві лікувального центру на 100 місць.

Нагадаємо, від вірусу Ебола померли понад п'ять тисяч осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом