У вівторок, 5 листопада, члени виборчої комісії округу №79 розпочали перерахунок бюлетенів 12 виборчих дільниць м. Дніпрорудний та смт Комишуваха в Запорізькій обл.

Таким чином буде виконано рішення Запорізького окружного адміністративного суду, який задовольнив позов кандидата в депутати Володимира Бондурова, що програв і поступився Олександру Григорчуку кількома сотнями голосів. Незважаючи на постанову суду про перерахунок, на даний момент факти фальсифікацій не надані.

Як стверджують члени окружної комісії, докази, отримані від довірених осіб Бондурова, не є переконливими. «У заяві було написано: і підвезення виборців, і підкуп, і фотографування всередині кабінки на телефони, і інформування зацікавлених осіб. Такого не було», - повідомила Валентина Вайло, член окружкому округу № 79 в Запорізькій обл.

За словами іншого члена окружкому Олександра Асабуєва, люди зі штабу Бондурова надали флешку з відео, на якому невідомі жінка та чоловік, які стоять до камери спиною, повідомляють про підвезення на дільниці і підкупи. Ці матеріали як доказову базу для оскарження результатів члени ОВК відхилили, направивши їх у правоохоронні органи.

Тим часом до перерахунку голосів підключилася третя сила. Кілька сотень людей на шести автобусах сьогодні під'їхали до Василівської райдержадміністрації, в будівлі якої зібралися члени ОВК округу 79. Як повідомляє «Голос Запоріжжя», людей, які представилися бійцями «Правого сектору», з ранку збирали на площі перед Запорізькою облдержадміністрацією, після чого колона організовано вирушила у Василівку. Висадившись біля райадміністрації, молодики погрожували покарати всіх, хто буде їм заважати. Люди в камуфляжній формі та масках пообіцяли «сміттєву люстрацію», а також насильно відправляти незгодних в зону АТО. Трохи пізніше в штабі ПС Запоріжжя відхрестилися від спроб вплинути на результати виборів на користь Бондурова, що програв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом