У зв'язку з нібито виявленими карантинними для Російської Федерації організмами західного квіткового трипса і східної плодожерки на територію України Россільгоспнаглядом були повернуті вантажі пекінської капусти та яблук українського походження.

Ці вантажі супроводжувалися фітосанітарними сертифікатами, які були видані до 22 жовтня, тобто до введення тимчасових обмежень на ввезення рослинної продукції з України в Російську Федерацію, повідомляється на сайті української Держветфітослужби.

Повернені вантажі відразу були оглянуті державним фітосанітарним інспектором, відібрані зразки і направлені на повторну фітосанітарну експертизу в Державний заклад «Харківська обласна фітосанітарна лабораторія».

Ця лабораторія атестована на проведення ентомологічного, мікологічного, вірусологічного, бактеріологічного, фітогельмінтологічного і гербологічного аналізу.

За результатами проведеної фітосанітарної експертизи Харківська обласна фітосанітарна лабораторія не підтвердила наявність східної плодожерки і західного квіткового трипса в згаданих вантажах рослинної продукції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом