Уряд не веде переговори про закупівлю вугілля з самопроголошеними Луганською та Донецькою народними республіками. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в коментарі журналістам повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан.

«Ми не ведемо переговорів з ЛНР і ДНР. Ми можемо вести їх з тими нашими підприємствами, які виробляють вугілля», - сказав він.

Міністр зазначив, що на території Донбасу є державні підприємства, з якими і планують домовитися про купівлю вугілля.

«У нас там є державні підприємства. Якщо вони хочуть продавати вугілля за тими цінами, за якими вони продавали, то ми можемо купувати у них. Для цього нам особливої угоди (не потрібно - Ред.)», - підкреслив Продан.

«Наприклад, наші генерувальні компанії, наші приватні підприємці генерувальних компаній можуть купувати вугілля у державних підприємств. Якщо буде можливість, звичайно, поставити це вугілля в Україну. Якщо НЗФ не будуть блокувати транспортну інфраструктуру», - резюмував він.

Як раніше повідомляв ForUm, перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Зюков заявив, що держава планує викупити два мільйони тонн вугілля, які наразі знаходяться на складах на території Донецької і Луганської областей.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

66