Поліція Каталонії залишиться на стороні закону і не дозволить провести заплановане на 9 листопада опитування населення з питання виходу цієї автономної області зі складу Іспанії. Про це заявив міністр внутрішніх справ королівства Хорхе Фернандес Діас.

«Моссос де Ескуадра (каталонська поліція) має необхідні навички, щоб перешкодити участі державних органів у проведенні незаконного опитування населення. І в мене немає сумніву, що вона стане на бік закону і змусить інших його дотримуватися», - підкреслив міністр.

Він також висловив упевненість в тому, що голова каталонського уряду Артур Мас не ризикне порушити рішення Конституційного суду, який заборонив проведення опитування, повідомляє ТАСС.

«Це включає неможливість збереження урядової сторінки в Інтернеті з інструкціями про участь в опитуванні, а також надання для голосування належних державі приміщень», - пояснив Фернандес Діас.

Міністр вказав на те, що заборона Конституційного суду стосується тільки державних органів, тому «якщо якісь приватні організації вирішать проводити опитування, це інша справа, хоча його юридичні наслідки також будуть іншими».

Як повідомляв ForUm, 9 листопада Каталонія проведе голосування про незалежність регіону, незважаючи на заборону Конституційного суду Іспанії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25