У м. Біла Церква (Київська обл.) правоохоронними органами затримано вісьмох громадян Сомалі, які нелегально перебувають на території України. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС у Київській області.

«Під час проведення комплексного оперативно-профілактичного відпрацювання міста Біла Церква правоохоронці виявили і встановили ці особи (нелегальні мігранти - Ред.). Ними виявилися шестеро громадян Федеративної Республіки Сомалі віком 19-24 роки...Незабаром у місті Біла Церква було виявлено ще двох сомалійців 25 та 22 років, які незаконно потрапили в Україну», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в міліції, за словами сомалійців, у середині жовтня поточного року вони нелегально прибули на територію України, де планували отримати статус біженців й надалі залишитися.

Наразі стосовно цих осіб працівники Управління Державної міграційної служби України в Київській області склали адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 203 Кодексу про адміністративні правопорушення «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України» й спрямували адміністративний позов до Білоцерківського міськрайонного суду згідно зі ст. 26 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», про примусову депортацію іноземців-нелегалів.

Крім цього, у зв'язку з тим, що в Україні немає дипломатичних установ Сомалі, працівники міграційної служби повідомили Міністерству закордонних справ України про факт порушення міграційного законодавства України громадянами цієї держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом