У Росії вважають успішною операцію з доставки гуманітарної допомоги в Донецьк та Луганськ, заявив заступник начальника Національного центру управління в кризових ситуаціях МНС Росії Олег Воронов.

«Черговий етап операції з доставки гуманітарних вантажів у Донецьк та Луганськ успішно завершено. В цей час усі автомобілі Ногінського рятувального центру порожніми повернулися в Ростовську область», - сказав Воронов 4 листопада.

Порожні машини були представлені журналістам на прикордонних пунктах пропуску.

Автоколона МНС з 20 автомобілів рано-вранці 4 листопада виїхала з Ростовської області. На кордоні вона розділилася на дві колони: 10 автомобілів доставили понад 50 тонн допомоги в Донецьк, стільки ж машин доставили вантаж у Луганськ.

«У дорозі ніяких непередбачених ситуацій, які могли б вплинути на рух колон, не виникло. Всі рятувальники-водії почуваються нормально», - сказав Воронов.

«Ми адресно доставили медикаменти для закладів охорони здоров'я та паливо для життєзабезпечення цих регіонів, у тому числі для підрозділів пожежно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги та ЖКГ. Загальна вага вантажу перевищила 100 тонн», - повідомив представник МНС РФ, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як раніше повідомляв ForUm, це шоста автоколона з гуманітарною допомогою. Четверта за рахунком колона доставила гуманітарний вантаж у Донецьк та Луганськ 31 жовтня, а п'ята - 2 листопада.

Україна не отримувала від Москви ніякої офіційної інформації про конвой і вважає таку поведінку Росії порушенням міжнародних домовленостей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом