ФІФА офіційно у письмовому вигляді попросила вибачення в української сторони за інцидент під час презентації емблеми чемпіонату світу 2018 року в Росії, у ході якої Крим був показаний як частина території Російської Федерації, повідомляє прес-служба Федерації футболу України.

«У рамках презентації офіційної емблеми місцевий організаційний комітет доручив місцевому творчому агентству виконати художню проекцію на фасад Большого театру як унікальну можливість для фотозйомки та відеозйомки. На жаль, обрана і використана під час передачі місцевим постачальником послуг мапа Росії, на якій український регіон - Крим - був показаний як частина Росії, була випущена ФІФА з уваги під час завантаження відеоматеріалу на наш сайт і YouTube канал. Коли цей прикрий інцидент був доведений до нашої уваги, ми негайно вилучили відповідний короткий відеоряд», - сказано в листі генерального секретаря ФІФА Жерома Вальке на адресу ФФУ.

У ФІФА шкодують про незручності, викликані цим прикрим інцидентом, і запевняють, що в майбутньому будуть більш уважними до матеріалів, вироблених третіми сторонами.

Як повідомляв ForUm, Посольство України в Швейцарії висловило протест у зв'язку з появою відеоролика, який презентує емблему чемпіонату світу з футболу-2018, в якому мапа РФ показана з включеним до неї Кримом.

Раніше Міжнародна футбольна федерація включила Крим у мапу Росії в своїх офіційних відеоматеріалах з презентації емблеми чемпіонату світу 2018 року з футболу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38
Теги