Єврокомісія у своєму осінньому економічному прогнозі зазначила, що фінансово-економічні санкції країн Заходу щодо РФ і її контрзаходи справили деякий вплив на економіку Євросоюзу, однак, роблячи розрахунки на перспективу, ЄК припустила, що дія тимчасових санкцій закінчиться в 2015 році, йдеться в прогнозі.

«Напружені відносини з Росією через конфлікт в Україні призвели до введення фінансових і торгових санкцій з боку ЄС, США і Японії, а також відповідних заходів з боку Росії. Безпосередній їх вплив на торгівлю різниться в країнах ЄС, однак в цілому по ЄС він обмежений. Невизначеність, викликана цією напруженістю, судячи з усього, вплинула на довіру бізнесу і споживачів, а також послабила внутрішній попит у 2014 році. У цьому прогнозі передбачається, що санкції з обмеженим строком дії припинять діяти у 2015 році, внаслідок чого вплив напруженості поступово ослабне», - йдеться в осінньому прогнозі Єврокомісії, повідомляє РІА «Новости».

Нагадаємо, США можуть посилити санкції проти Російської Федерації у зв'язку з визнанням РФ виборів у так званих Донецькій та Луганській народних республіках.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29