Україна отримає третій транш від МВФ, якщо новий Кабмін втілить в життя програму економічних реформ і антикорупційні закони. Таку думку висловив ForUm'у директор Інституту розвитку економіки України Олександр Гончаров.

«Транш отримаємо, якщо наша влада покаже боротьбу з корупцією і що вона почала проводити економічні реформи», - зазначив експерт.

На думку економіста, в найближчі місяці уряд ці плани точно не втілить.

«Їм (Верховній Раді. - Ред.) потрібно буде затвердити програму реформ коаліції, потім винести її в зал і утвердити там. Кабінет Міністрів, який буде реалізовувати цю програму, повинен погодити її з коаліцією», - зазначив Гончаров.

Експерт підкреслив, що, виходячи з такої послідовності дій ВР і Кабміну, очікувати транш МВФ можна не раніше початку наступного року.

Крім того, економіст нагадав, що Кабміну необхідно буде провести реальні дії в напрямі боротьби з корупцією.

«Вони повинні показати «дорожну карту» реалізації пакету антикорупційних законів. Попереду великий обсяг роботи для нашого нового уряду», - сказав Гончаров.

Нагадаємо, офіційний представник Фонду Джеррі Райс 30 жовтня 2014 року повідомив, що рішення Міжнародного валютного фонду про надання Україні чергового траншу в рамках програми stand-by можуть прийняти в 2015 році.

4 вересня Україна отримала другий транш від МВФ за програмою stand-by у розмірі $1,39 мільярда.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39
Теги