У Маріуполі затримані зловмисники, які готували теракти, збирали і передавали прихильникам ДНР розвіддані - координати українських військових для завдання по них артилерійських ударів.

Як повідомляє прес-центр Служби безпеки України, про це голова СБУ Валентин Наливайченко доповів Президенту України Петру Порошенку.

«30 жовтня був затриманий ватажок злочинної групи, 25-річний громадянин України, який протягом травня-жовтня збирав і передавав представникам російських спецслужб і прихильників ДНР відомості про розміщення блокпостів ВСУ поблизу Маріуполя, а також про місця дислокації, кількості і озброєння підрозділів сил АТО», - повідомили у відомстві.

Зловмисник створив мережу інформаторів з числа місцевих жителів, через яких він отримував розвіддані для коригування систем залпового вогню ЗС РФ і НЗФ за позиціями українських військ.



«Встановлено, зокрема, що передана таким чином інформація про розміщення блокпоста сил АТО призвела до загибелі трьох українських військовослужбовців 28 жовтня», - наголошується в повідомленні.

Під час обшуку квартири затриманого виявлені докази його протиправної діяльності: електронні карти місцевості з координатами розташування позицій ВС України, результати їх обстрілів, патрони до автомата Калашникова та гранати «РГН».

1 листопада співробітники СБУ затримали ще двох членів групи. Один з них разом з ватажком планував теракт на блокпосту сил АТО, інший - передавав дані про розташування блокпостів, військової техніки, а також коригував вогонь по позиціях українських військових.

Розпочато кримінальне провадження за ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Затримані дають свідчення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом