Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що визнання Росією виборів у так званих Донецькій та Луганській народних республіках шкодить процесові розрядки. Про це він заявив у понеділок, 3 листопада, у ході ділового візиту в Джакарті.

«Сподіваюся, що Росія, крім офіційних заяв, не зробить нічого для того, щоб використовувати результат виборів як привід до заохочення сепаратистів на ділі продовжувати свій шлях до незалежності», - заявив Штайнмайєр, повідомляє Deutsche Welle.

Позиція Росії шкодить процесу розрядки, зазначив міністр.

«Ми судитимемо про Росію з висловлювань - які президент РФ також повторив у Мілані, - що він підтримує єдність України і що Росія не стане цю єдність ставити під питання», - продовжив глава німецької дипломатії.

Мінські домовленості, досягнуті на початку вересня, як і раніше є дороговказом для подальшого розвитку ситуації, підкреслив Штайнмайєр. Організоване сепаратистами голосування порушує ці угоди, «тому ми не можемо визнати ці вибори», - підсумував глава МЗС ФРН.

Нагадаємо, Москва вважає вибори у ДНР та ЛНР такими, що відбулися.

Вчора, 2 листопада, в ЛНР та ДНР пройшли вибори.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія визнає результати виборів у так званих Донецькій та Луганській народних республіках.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом