Друге судно з вантажем вугілля з Південно-Африканської Республіки має прибути в Україну 7-8 листопада. Про це в ході брифінгу заявив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Зюков, передає кореспондент Forum'у.

«Друге судно, за інформацією «Укрінтеренерго», має прибути буквально 7-8 листопада залежно від погоди. І потім точно так само через 7-10 днів прийде наступне судно. Всього на сьогодні йдеться про те, що ми повинні отримати в листопаді 240-250 тис. тонн вугілля», - зазначив він.

Заступник міністра повідомив, що перший корабель з вугіллям із ПАР уже розвантажується.

Орієнтовно, за словами Зюкова, ціна африканського вугілля на всіх електростанціях буде становити 1550 грн за тонну. «Ціна вугілля, яке надійшло першим судном з ПАР, становила 86 доларів. Це в перерахунку на гривні вже на станції становить 1550 грн за тонну», - підкреслив заступник міністра.

Крім того, він повідомив, що наразі запас вугілля на складах України становить 1,6 млн тонн, у тому числі 1,2 млн тонн припадає на так звану «газову групу», а 300 тис. тонн - це антрацити і «худі» вуглини.

Як раніше повідомляв ForUm, у ніч на четвер, 23 жовтня, судно з вугіллям із Південно-Африканської Республіки прибуло в Іллічівський порт. Друге судно прибуде в Україну 28-30 жовтня.

Україна має намір у період з жовтня 2014 року по січень 2015 року імпортувати з Південної Африки по 250 тис. тонн вугілля щомісяця.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54