В Україні на сьогодні все ще дуже гостро стоїть питання дефіциту вугілля. Про це в ході брифінгу заявив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Зюков, передає кореспондент ForUm'у.

«Дефіцит вугілля є, тому що не так просто було перебудувати систему закупівель, на сьогодні це питання стоїть дуже гостро», - сказав він.

При цьому заступник міністра зазначив, що нам все ще потрібно проводити переговори з діяльності шахт, розташованих на території Донецької і Луганської областей. На думку Зюкова, це стосується як підприємств, що розташовані на території, підконтрольній українській армії, так і до шахт, що перебувають під контролем членів незаконних збройних формувань.

«І тому ми говоримо, що нам потрібні переговори, в тому числі і про те, щоб забирати вугілля з Донбасу, якщо буде виходити, тому що, ви ж розумієте, що тут не все залежить від однієї сторони. Також нам потрібно буде займатися імпортними поставками вугілля, щоб пройти осінньо-зимовий період 2014-2015 років», - додав він.

Водночас Зюков заявив, що грошей на фінансування поставок вугілля для вітчизняної теплоенергетики в бюджеті вистачає.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна планує провести переговори, щоб викупити два мільйони тонн вугілля, які наразі знаходяться на складах на території Донецької і Луганської областей.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

57