Центральній виборчій комісії залишилося прийняти шість протоколів окружних виборчих комісій, передає кореспондент Forum'у.

На цей момент Центрвиборчком прийняв 192 із 198 протоколів з мокрими печатками. О 12:00, з відновленням засідання, ЦВК продовжить приймати представників окружних комісій (сьогодні планується прийняти 77-му ОВК, 125-ту ОВК і 49-ту ОВК), а також близько 22-х протоколів, які раніше були відправлені на уточнення.

Також ЦВК зобов'язала представників 30-ї ОВК (Дніпропетровська область) і 50-ї ОВК (Донецька область) здійснити повторний підрахунок голосів на дільницях. Підставою для цього стали заяви кандидатів у депутати про фальсифікації, до яких були додані відповідні документи.

Не виключено, що подібна доля може спіткати і 60-й округ (Донецька область) - причиною призначення перерахунків можуть стати аномально висока явка й істотні відмінності в протоколах наданих окружною комісією та кандидатами в депутати.

Що стосується інформації про електронний підрахунок голосів, то станом на 11:45 система «Вибори» зависла на цифрі 99,92% опрацьованих протоколів. Виною всьому 59-й округ у Донецькій області, який ще не вніс деякі дані - з 22-х виборчих дільниць за партійними списками та з 26-ти дільниць на одномандатному окрузі.

Нагадаємо, завершити підрахунок голосів й оголосити результати дострокових виборів у парламент Центрвиборчком зобов'язаний не раніше 10 листопада.

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом