Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову уряду про надання медичної допомоги на території Росії вимушеним переселенцям з України.

Згідно з документом, якщо жителі України, що перебувають у Росії, офіційно не визнані біженцями, медична допомога їм надається в порядку, передбаченому для іноземців

У документі йдеться, що жителям України, як громадянам країни, так і особам без громадянства, котрі «вимушено залишили цю країну і прибули до Росії в масовому порядку» необхідна медична допомога надаватиметься в тому ж порядку, що визначений для іноземців, які опинилися на території Росії.

Виняток зроблено для тих жителів України, які офіційно визнані біженцями - вони, згідно з законом, отримуватимуть медичну допомогу так само, як і громадяни Росії.

«Федеральні державні бюджетні установи, підвідомчі міністерству охорони здоров'я і ФМБА Росії, та медичні організації, підвідомчі органам виконавчої влади суб'єктів Федерації та органам місцевого самоврядування, у 2014 році безкоштовно надають цим громадянам первинну медико-санітарну та спеціалізовану, в тому числі високотехнологічну медичну допомогу в невідкладній формі при захворюваннях і станах, включених у програму державних гарантій безкоштовного надання громадянам медичної допомоги. Також безкоштовно проводяться профілактичні щеплення, які включені до календаря щеплень за епідемічними показаннями», - йдеться в повідомленні.

У постанові також визначені правила субсидування федеральних державних бюджетних установ, що надають такі види допомоги.

«Ці субсидії будуть фінансуватися за рахунок бюджетних асигнувань, передбачених ФМС Росії на надання в 2014 році з федерального бюджету бюджетам суб'єктів Федерації міжбюджетних трансфертів на заходи з тимчасового соціально-побутового облаштування осіб, які вимушено залишили територію України і перебувають у пунктах тимчасового розміщення, у розмірі 1466 млн рублів», - йдеться в супровідній довідці.

При цьому МОЗ отримає 1385,9 млн рублів, а Федеральне медико-біологічне агентство - 80,1 млн руб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30