Влада Малайзії буде використовувати записи в соціальних мережах в якості «серйозних доказів» при розгляді справ звинувачених в терористичній діяльності. Про це заявив міністр внутрішніх справ королівства Ахмад Захід Хаміді, повідомляє «ТАСС».

За його словами, наразі у країні діє закон, що дозволяє використовувати в якості доказів всі відомості, поширювані за допомогою соціальних мереж. Однак це стосується лише злочинів, які класифікуються як бандитизм. Водночас, підкреслив міністр, подібне буде зроблене і для посилення антитерористичної боротьби.

Останнім часом влада Малайзії заарештувала десятки осіб, які підозрюються у вербуванні бойовиків терористичної організації «Ісламська держава» (ІД).

Як зазначається, прихильники ІД активно використовували Facebook і ряд інших соціальних мереж. При цьому малайзійська влада протягом певного часу планувала повністю закрити доступ до Facebook на території країни, однак у кінцевому підсумку вирішила відмовитися від цього кроку. У Малайзії число інтернет-користувачів становить близько 19,2 млн осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом