Росія має використовувати свої можливості, щоб закріпити справами Мінські домовленості по Україні. Таку точку зору висловив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр в інтерв'ю, опублікованому сьогодні в німецькій газеті Neue Zürcher Zeitung, повідомляє «ТАСС».

Глава німецької дипломатії закликав Москву закріпити справами «своє визнання єдності України», яке прописано в мінських домовленостях.

«Якщо б після свого визнання єдності України Росія вчинила б (конкретні - Ред.) дії і використовувала свої можливості для повноцінної реалізації мінських домовленостей, це стало б важливим кроком», - зазначив глава МЗС ФРН.

«Це стосується і поточних вихідних», - підкреслив Штайнмайєр, маючи на увазі  вибори, що відбудуться в неділю, 2 листопада, у так звані Народні ради самопроголошених невизнаних Донецької та Луганської народних республік.

Як повідомляв ForUm, Україна, Німеччина і Франція не визнають заплановані на 2 листопада вибори в ЛНР і ДНР.

Раніше Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун заявив, що вибори, які так звані Донецька і Луганська народні республіки мають намір провести 2 листопада, ставлять під загрозу Мінські угоди.

У свою чергу Президент України Петро Порошенко заявив, що будь-які вибори, які намагаються провести в окремих районах Донецької та Луганської областей всупереч українському законодавству, не будуть визнані світовою спільнотою і поставлять під загрозу мирний процес на Донбасі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія визнає результати виборів у так званих Донецькій та Луганській народних республіках.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39