Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг заявляє, що союзники по Альянсу не визнають організовані членами НЗФ псевдовибори на Донбасі, і закликає Росію поважати Мінські домовленості.

Як сказано в заяві генсека НАТО, «"вибори", заплановані в Донецькій і Луганській областях в неділю, підривають зусилля, спрямовані на вирішення конфлікту. Вони порушують закони України та прямо суперечать Мінським угодам».

За словами Столтенберга, своїми заявами про те, що Росія визнає ці так звані «вибори», російські офіційні представники демонструють, що РФ продовжує свої зусилля з дестабілізації України.

«Союзники по НАТО як частина широкого міжнародного співтовариства ясно дали зрозуміти, що вони не визнають ці вибори. НАТО повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Я закликаю Росію поважати свої зобов'язання, дані в Мінську, які можуть допомогти прокласти шлях для мирного вирішення конфлікту», - підкреслив Столтенберг, повідомляє «УНІАН».

Як повідомляв ForUm, раніше Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун заявив, що вибори, які так звані Донецька і Луганська народні республіки мають намір провести 2 листопада, ставлять під загрозу Мінські угоди.

У свою чергу Президент України Петро Порошенко заявив, що будь-які вибори, які намагаються провести в окремих районах Донецької та Луганської областей всупереч українському законодавству, не будуть визнані світовою спільнотою і поставлять під загрозу мирний процес на Донбасі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія визнає результати виборів у так званих Донецькій та Луганській народних республіках.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30