Колишнього командира однієї з військових частин засуджено до чотирьох років позбавлення волі за знищення високоточного озброєння української армії. Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Західного регіону України.

«Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Хмельницької області визнала винним колишнього командира однієї з військових частин Шепетівського гарнізону у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 15 год. 2 ст. 411 КК України (замах на знищення 8 одиниць протитанкових ракетних комплексів «Метис» і «Фагот»)», - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в прес-службі, в ході розслідування кримінального провадження було встановлено, що вказаний військовослужбовець наказав підлеглим втопити в пожежному водоймищі 8 високоточних протитанкових ракетних комплексів «Метис» і «Фагот», вартість яких становить від 50 до 80 тис. грн кожен.

Так, у відкритому судовому засіданні прокуратура довела, що колишній командир військової частини достовірно знав про наявність у військовій частині штучно створених надлишків озброєння і, щоб уникнути відповідальності, віддав незаконний наказ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46